Tetőfelújítás - Így újítsuk fel otthonunk tetejét!

Tetőfelújítás - Így újítsuk fel otthonunk tetejét! Budapest

Állami támogatás tetőfelújításra - Tetőfelújítás - tetőcsere Budapest

Tetőfelújítás - Így újítsuk fel otthonunk tetejét! Budapest Hűvösvölgy

Állami támogatás tetőfelújításra - Tetőfelújítás - tetőcsere Budapest Hűvösvölgy

Régóta tervezzük már a tetőfelújítást, mivel a jelenlegi tetőnk elöregedett és elkezdett beázni. Úgy döntöttünk, ideje teljesen kicserélni a tetőszerkezetet egy újra. Hosszas mérlegelés után a cserepes lemeztető mellett döntöttünk, mert strapabíró, hosszú élettartamú megoldás, ami jól mutatna a házunkon.

Először is lebontjuk a régi tetőszerkezetet és elszállítjuk az összes cserepet. Ez sajnos poros és zajos munkafolyamat lesz, de megpróbálunk odafigyelni, hogy minél kevesebb szemetet hagyjunk magunk után.

Ezután következik az új tetőléc beszerelése. Ügyelni fogunk a megfelelő távolságra és vízszintes beállításra. Majd jön a tetőfólia és alátétháló elhelyezése, ami fontos a szigetelés és a jó hőszabályozás szempontjából.

Végül sorra kerül az új cserepek felrakása. Itt is precízen dolgozunk majd, hogy szépen illeszkedjenek és tökéletesen zárjanak. Reméljük, hogy az új tetővel otthonunk még szebb és értékesebb lesz, és nem kell többet a beázások miatt aggódnunk. Bízunk benne, hogy profi munkát tudunk végezni!

Milyen tetőtípusokat érdemes felújítani, és melyeket célszerű teljesen kicserélni?

Válasz: Általánosságban elmondható, hogy a 30-40 évnél idősebb tetőszerkezeteket érdemes teljesen kicserélni, mivel azok állapota már erősen leromlott. A fiatalabb, 15-25 éves tetőket viszont még érdemes lehet felújítani, például új szigeteléssel, tetőfóliával. A pala- és azbesztcement tetők az idő múlásával válnak törékennyé, emiatt ezek cseréje mindenképpen ajánlott. A cserepes lemeztetők tartósabbak, akár 50-60 évig is kibírják kisebb javításokkal. De ha már sok a repedés, törés, akkor náluk is célszerű a teljes csere.

Kérdés: Mennyi ideig tart egy átlagos tetőfelújítás?

Válasz: Egy egyszerű tetőfelújítás, ahol csak kisebb javításokra, szigetelés cserére van szükség, akár 2-3 nap alatt elvégezhető. De ha a teljes tetőszerkezet cseréjére kerül sor, az jóval hosszabb folyamat. Ilyenkor először 1-2 nap a bontás, a régi tetőszerkezet és cserepek leszedése. A tetőléc cseréje és az új szigetelés kiépítése is legalább 2-3 nap munka. Végül a cserepek felrakása a legidőigényesebb, ez akár 1 hét is lehet egy átlagos családi ház esetén. Szóval összességében egy teljes tetőcserével 2-3 hétig biztosan számolni kell.

Kérdés: Milyen költségekkel jár egy tetőfelújítás?

Válasz: A költségek erősen függnek attól, hogy milyen típusú és méretű tető felújításáról van szó. Egy kisebb, 20-30 négyzetméteres tetőszigetelés cseréje már 500 000 forinttól elvégezhető. De egy 130-150 négyzetméteres családi ház tetőszerkezetének teljes cseréje akár 3-4 millió forintba is kerülhet a felhasznált anyagok minőségétől függően. A munkadíj az anyagköltség 20-30 százaléka szokott lenni. Érdemes több árajánlatot kérni és alaposan összehasonlítani, mire számíthatunk!
Cégünk 20 éve foglalkozik tetőfedéssel és bádogos munkákkal, fő profilunk a családi házak tetőfedése és tetőfelújítása, de bármely területen kiválóan helytállunk.
Projektjeinknél mindig törekszünk kimagasló minőségű végeredményt nyújtani megrendelőink számára. Megbízható tetőfedő-bádogos csapatunk garanciát vállal minden általunk végzett munkára.
Tetőfedés cserepeslemezzel, állókorcolt lemezzel, kerámia cseréppel.
Ácsmunkák, tetőszerkezetek, kerti építmények és teraszok készítése.
Tetőjavítás, tető felújítás, palatető felújítás, beázások megszüntetése, kisebb javítások akár azonnal is.
Bádogos munkák elvégzése, lemezfedések, vápák, hajlatbádogok, párkányok, oromszegélyek készítése és javítása.

+36303024275
Állami támogatás tetőfelújításra - Tetőfelújítás - tetőcsere