Tetőfedés - miért érdemes szakemberre bízni a családi ház tetőjének felújítását

Tetőfedés - miért érdemes szakemberre bízni a családi ház tetőjének felújítását Budapest

Családi házak tetőfedése Budapest

Tetőfedés - miért érdemes szakemberre bízni a családi ház tetőjének felújítását Budapest Pesthidegkút-Ófalu

Családi házak tetőfedése Budapest Pesthidegkút-Ófalu

Nagy öröm számunkra, amikor új családi ház építésébe kezdhetünk, vagy egy régebbi, meglévő ingatlant alakíthatunk át saját elképzeléseink szerint. Az egyik legfontosabb döntés ilyenkor a megfelelő tetőfedő anyag kiválasztása és a tetőfedés kivitelezése.

Tapasztalatunk szerint érdemes erre a feladatra is szakembert megbízni, hiszen a tető minősége nagyban befolyásolja majd az épület élettartamát és a benne lakók komfortérzetét. Mi magunk laikusként könnyen rossz anyagot választhatunk, vagy hibákat véthetünk a kivitelezés során. Egy szakértő viszont pontról pontra végigvezet minket a folyamaton.

A tetőfedő szakember segít a megfelelő anyag kiválasztásában, legyen szó cserépről, fémlemezről vagy bitumenes zsindelyről. Ismeri az egyes megoldások előnyeit és hátrányait adott esetben. A kivitelezésnél ügyel a szakszerű technológia betartására, a vízelvezetés és szigetelés megfelelő megoldásaira.

Érdemes olyan tetőfedő céggel dolgozni, amely hosszú évek tapasztalatával rendelkezik, és referenciái alapján láthatjuk, hogy precíz, igényes munkát végez. Így nyugodtan rábízhatjuk otthonunk egyik legfontosabb elemének, a tetőnek a megújítását vagy felépítését. Bár rövid távon talán többe kerül egy ilyen cég megbízása, mint a saját, esetleg amatőr kivitelezés, hosszú távon biztosan megéri, hiszen sok bosszúságtól és az esetleges későbbi költséges javítgatásoktól kímélhetjük meg magunkat.


Milyen szempontokat érdemes mérlegelni a tetőfedő anyag kiválasztásánál egy családi ház esetében?

A tetőfedő anyag kiválasztásakor érdemes több szempontot is mérlegelni. Fontos tényező az adott anyag tartóssága, időtállósága, hiszen a tetőnek akár több évtizeden át helyt kell állnia. A különböző anyagoknak más a várható élettartama. Számít az is, hogy az adott épület milyen éghajlati viszonyoknak van kitéve, mennyire vannak extrém időjárási hatásoknak, szélsőséges hőingadozásnak kitéve. A tető lejtésszöge is befolyásolhatja a megfelelő anyagválasztást. Emellett az anyagi lehetőségeinket is célszerű figyelembe venni, hiszen eltérő költségű megoldások közül választhatunk. Esztétikai szempontokat is érdemes mérlegelni, illetve azt, hogy a kiválasztott anyag illik-e az adott ház stílusához, megjelenéséhez.

Milyen előnyei vannak a cseréptetőknek a családi házaknál?

A cserép vizuálisan igényes, esztétikus megjelenést kölcsönöz a tetőnek. Emellett tartós, időtálló megoldás, akár 50-100 évig is elláthatja funkcióját megfelelő karbantartás mellett. Jó vízelvezető képesség jellemzi, ugyanakkor lélegző szerkezet, ami előnyös a tetőszerkezet és a lakótér szempontjából is. Hőszigetelése is kedvező, nyáron hűvösebben, télen melegebben tartja a házat. Sokféle színben, formában kapható, így igazítható az épület stílusához, megjelenéséhez. Értéknövelő tényező is a cseréptető.

Mire érdemes odafigyelni a tetőfedés kivitelezése során?

A megfelelő alapozás, lécezés, fóliázás elengedhetetlen a tartós, szakszerű kivitelezéshez. Fontos a tetőszerkezet teherbíró képességének ellenőrzése, szükség esetén megerősítése. Precízen, a gyártó utasításait betartva kell dolgozni. Ügyelni kell a vízelvezetés biztosítására, a kellő átfedések kialakítására. A csatlakoztatásoknál, kereszteződéseknél, tetőablakok körül külön figyelmet igényel a szigetelés. Ha bármilyen kétség merül fel, mindig célszerű szakember tanácsát kérni a hibák, problémák elkerülése érdekében.
Cégünk 20 éve foglalkozik tetőfedéssel és bádogos munkákkal, fő profilunk a családi házak tetőfedése és tetőfelújítása, de bármely területen kiválóan helytállunk.
Projektjeinknél mindig törekszünk kimagasló minőségű végeredményt nyújtani megrendelőink számára. Megbízható tetőfedő-bádogos csapatunk garanciát vállal minden általunk végzett munkára.
Tetőfedés cserepeslemezzel, állókorcolt lemezzel, kerámia cseréppel.
Ácsmunkák, tetőszerkezetek, kerti építmények és teraszok készítése.
Tetőjavítás, tető felújítás, palatető felújítás, beázások megszüntetése, kisebb javítások akár azonnal is.
Bádogos munkák elvégzése, lemezfedések, vápák, hajlatbádogok, párkányok, oromszegélyek készítése és javítása.

+36303024275
Családi házak tetőfedése